Onze procedure voor de juiste thuiszorg.

De zorg die u nodig heeft om thuis te blijven wonen.
Stap 1

Wijkverpleging aanvragen vanuit thuissituatie

U woont thuis in uw vertrouwde omgeving en heeft professionele zorg nodig. Dit zou voor een tijdelijke periode nodig kunnen zijn of voor een langere periode. Overleg met uw huisarts wat voor u van toepassing is. U of uw huisarts kan dan contact met ons opnemen om de mogelijkheden bespreken.

1
2
Stap 2

Wijkverpleging aanvragen vanuit het ziekenhuis of een andere zorginstelling

U bent tijdelijk opgenomen in het ziekenhuis of een andere zorginstelling. Na de opname keert u weer terug naar huis. Thuis heeft u professionele zorg nodig voor een tijdelijke of langere periode. Bespreek in het ziekenhuis/de zorginstelling wat voor een zorg u nodig zal hebben. U, uw zorgverlenende of uw arts kan contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Stap 3

Afspraak met de verpleegkundige

Nadat u contact met ons hebt opgenomen komen we graag bij u langs om uw wensen te bespreken. De wijkverpleegkundige stelt een indicatie. Als u onder behandeling bent geweest van een specialist (bijvoorbeeld vanuit het ziekenhuis), zou de indicatie ook door de specialist gesteld kunnen worden.

3
4
Stap 4

Zorgplan opstellen

Onze wijkverpleegkundige zal naar aanleiding van het gesprek een zorgplan opstellen. Zij zal deze opsturen naar de zorgverzekering. Bij goedkeuring van de aanvraag zal de zorgverzekering uw zorgkosten voor de nodige zorg vergoeden.

Zorg begint met een goed gesprek.

Neem contact met ons op.

06-18572744

Contactformulier

Heeft u vragen? Neem gerust contact op via dit formulier.